Skip to main content
Nyheter

Martin Johansson tar ett grepp om vårt löpande KMA arbete på site

By 27 september, 2024No Comments

Vi jobbar systematiskt med vårt KMA arbete och jobbar med ständiga förbättringar inom organisationen

Tillsammans med våra rådgivare och konsulter har sedan några år tillbaka satt ramarna för vårt kvalite, miljö och arbetsmiljöarbete inom ramen för ISO standarderna 9001, 14001 och 45001. I dagliga termer så är vi ISO-certifierade. –”Det är ett omfattande arbete som ligger bakom och löpande, och för oss är det inte bara ett diplom på väggen” säger Pontus Bergqvist, VD på PC Bygg.

Vi försöker ligga i framkant vad det gäller digitalisering, med det avser vi att försöka effektivisera administrationen av hanteringen av våra ledningssystem, tillika de krav som finns från myndigheter som skall efterlevas, även i praktiken.

Vår nya entreprenadingenjör Martin Johansson, fortfarande ny i rollen hos oss, håller på att sätta sig in i våra rutiner och försöker även tillföra sin egen kompetens och erfarenhet det ständigt pågående förbättringsarbetet i verksamheten.

På våra större projekt utför vi de gängse skyddsronderna löpande, vi strävar alltid efter bästa säkerhet och miljö på våra arbetsplatser, men ibland blir det fel och misstag begås, men med skyddsronderna så är målet att identifiera fel och avvikelser innan de blir tillbud eller olyckor, och ta i trä, så har vi haft en väldigt låg skadegrad inom företaget genom åren.

Vi hanterar avvikelser och fel digitalt och tilldelar ansvar för åtgärder omedelbart något upptäcks. Genom vårt ärendehanteringssystem så kan vi enkelt följa upp om åtgärderna är utförda säger Martin. Systemet var helt nytt för mig när jag började på PC Bygg men jag har ganska snabbt satt mig in i hur processen och tekniken fungerar.