Skip to main content
Nyheter

Pannorna är nere, nu skall vi ÄTA

By 14 september, 2024september 17th, 2024No Comments

Verkligheten möter samtida byggnormer och standarder

Under våren vann vi ett anbud mot Kraftstaden där vi räknade hem en takrenovering tillika takentreprenad, ett arbete som vi startade upp vecka 35.

Takentreprenader är roliga och har en tydlig process. Ner med det gamla och upp med det nya. Alla fastigheter med en väl upprättad underhållsplan, har även med takbyte som en naturlig aktivitet för att bibehålla byggnadens förmåga att hålla väder ute.

Just nu håller vi på att renovera taket på Returen, en av stadens byggnader på Hojum som huserar olika funktioner åt kommunen. När vi väl tagit ner pannorna på den första halvan av taket och den gamla läkten, samt underpappen, kunde vi tillsammans med beställaren konstatera att huset var byggt med dåtidens mått mätt möjligtvis rimlig hållbart bärlager, 12 mm plywood. Idag är detta inte godkänt, så vi kommer behöva komplettera hela takytan med 18 mm plywood. Totalt är taket närmare 1800 kvm, så det kommer blir en lite extra vända till brädgården innan det blir klart.

En lite positiv parentes är att vår leverantör Derome nästan ligger vägg i vägg med detta projekt så det blir inte så lång transport av material.

Arbete kommer att pågå under hösten och vår engagerade medarbetare Ricky Stig är på plats och följer upp det dagliga arbetet.