Skip to main content
Nyheter

Projektledning och logistikens ädla konst

By 27 februari, 2022No Comments

Vid ROT-projektet vid Skördetröskan i Trollhättan får man en bra överblick vad planering och genomtänkte arbetsflöden ger för positiva effekter. 

Arbetsledaren Mikael Söderqvist har lagt ner mycket tid på planering och logistikflödet vid projektet med ROT-arbetet på kvarteret Skördetröskan i Trollhättan.

Arbetet har varit igång sedan årskiftet och man jobbar i dagsläget i samtliga tre trappuppgångar med fyra lägenheter i varje, i den byggnad där man nu är operativa.

-”Vi har påbörjat med en trappuppgång i taget och initierat rivningsarbetet, därefter har vi påbörjat nyinstallation av vatten, avlopp och el i respektive lägenhet. I nästa steg så har vi flytspacklat ett antal lägenheter den här veckan. VVS Total har dragit nya rör för vatten och värme i lägenheterna innan, så dessa ligger i golvet” säger Mikael.

I uppdraget ingår förutom renovering, vilket är en grundläggande renovering där lägenheterna blir betongrena, så justeras även layouten i lägenheterna så att toaletter och kök, samt övriga rum får en ny planering.

I de lägenheter där vi kommit längst så har vi påbörjat återuppbyggnaden av innerväggar, medan i de där vi precis startat så håller vi på att bila upp golv och gamla isolering.

Tillsammans med våra underentreprenörer så har vi en stabil och funktionell framdrift, alla är hörsamma och professionella inom respektive skrå, elektriker, rörläggare och rivningsarbetare säger Mikael. Samtidigt så håller vi noga koll på materialleveranser så dessa kommer just in time. Vi blir som ett enat företag i projektet.