Skip to main content
Nyheter

Den invändiga återuppbyggnaden av nya Juno är påbörjad

By 15 mars, 2024mars 21st, 2024No Comments

Efter ett par månader av rivning är vi nu igång och bygger den nya layouten

Innan jul påbörjades det omfattande arbetet med att renovera och göra om rumsbildningen i fastigheten Juno 7 åt Wallexia fastigheter i Trollhättan. Initial så hade vi en omfattande rivningsprocess att ta oss igenom. Rivningen innefattade asbestsanering, över 100 nya håltagningar genom betongbjälklagen, rivning av samtliga lättväggar och all ventilation. Målet är att 21 st nya moderna lägenheter med en hög men framförallt funktionell standard ska stå färdigt i mitten av oktober.

Kvarteret Juno ligger mitt i Trollhättans centrum. Med ena hörnet åt Betty Backs park och andra åt Oden.

Platschefen Linda Törnros leder det dagliga arbetet på plats och kan konstatera att det löper enligt plan.

-”Vi befinner oss i en fas nu där vi precis gjort klart håltagningen för installatörerna. Snickarna håller på att montera och dreva de nya fönstren som vi passade på att montera in under ett par regnfria dagar. fönstermontaget gick väldigt snabbt och enkelt tack vara våran egna lullförare Mikael Åhman som navigerar maskinen med otrolig precision.

Samtidigt så håller vi på att bygga de nya innerväggarna för lägenheterna på plan 2 och 3. Det är kul att se projektet växa fram, det är alltid lite extra utmanande att genomföra större byggprojekt mitt inne i städer. Det ställer höga krav på planering gällande logistik och säkerhet med tanke på trafiken.”

Samtidigt som byggnationen av lägenheterna pågår så försöker fastighetsägaren Wallexia fastigheter hitta en verksamhet som vill etablera sig i det nedre planet. Där kommer vi då kommer anpassa lokalerna efter den nya hyresgästens behov och önskemål.